Wandeltochten in het Brugsche

Brugge Reienwandeling

 

Startplaats: Voorplein van het station Brugge

Open de route via RouteYou of op jouw smartphone met de QR-code op het kaartje.

Parcours 12 kilometer

  • Buiten Begijnenvest aan de rode lichten dwarsen. Na de brug meteen rechtsaf Begijnenvest. Aan de Poertoren het bruggetje oversteken. Ter hoogte van de Bargebrug links naar het Minnewaterpark. (wie liever geen trappen doet: iets verder is er een lichte helling naar links). Minnewaterpark dwarsen. Arsenaalstraat links. Rechtdoor naar de grote poort van het Begijnhof. (Na 18u00 rechtsaf naar de Wijngaardstraat). Door het Begijnhof en dan links in de Wijngaardstraat. 
  • Links naar het Walplein. Links Zonnekemeersen, dan rechtsaf over de parking naar het Oud Sint-Jan. Rechtsaf langs het terras. Rechtsaf door het poortje. Rechtsaf Mariastraat, links Kastanjeboomstraat, links Groeninge, Rechtdoor door de poort, in het Arentshof links over de Bonifaciusbrug, rechtdoor en de kerk links houden. Rechts over het binnenplein van het Gruuthusemuseum. Rechts Dijver. Rechtdoor Rozenhoedkaai, links over het Huidevettersplein, rechts Steenhouwersdijk, Vismarkt rechts houden, Groenedijk, aan de Predikherenbrug rechtdoor Coupure. Coupure blijven volgen. Links over de Conzettbrug (beter gekend als de ‘Roste Buizen’. Links terug langs de Coupure via de Predikherenrei. Aan de Langestraat links over de Molenbrug en dan meteen rechts Verversdijk. Links Spinolarei. Aan het Jan Van Eyckplein rechts Spiegelrei. Rechtdoor Langerei tot op het eind. Wie een kortere afstand wil nemen kan via een van de bruggen (Carmersbrug, Snaggaardbrug,…) de route inkorten. Wulpenstraat rechtdoor, Sasplein rechtsaf. Het terras van Du Phare is een leuke rustplaats. Rechtsaf Potterierei. Sint-Annarei rechtdoor. Links Leffingestraat. Links Molenmeers. Links Joost De Damhouderstraat. Rechts Sint-Annaplein, links Jeruzalemstraat, links Carmersstraat. Carmersbrug dwarsen, rechts en meteen links Gouden Handrei, Spaanse Loskaai, rechts over Augustijnenbrug en meteen links Augustijnenrei, Pottenmakerstraat. Links Ezelstraat en na Ezelsbrug meteen links Grauwwerkersstraat, rechts Naaldenstraat, rechts onder de poort door Boterhuis. Rechts Sint-Jacobsstraat, voorbij de kerk links Moerstraat. Eventueel kan je rechts door de Vettevispoort tot aan de rei en terug. Rechts Leeuwstraat, links Oude Zak, links door de poort van het Sebrechtspark en dan links Beenhouwersstraat. Als het park gesloten is tot aan de Beenhouwerstraat en daar links. Voor de Sleutelbrug, rechts Speelmansrei. Rechtdoor over ’t Zand en ter hoogte van het Concertgebouw naar links. Rechts Westmeers, rechts Oostmeers en rechtdoor naar het station. Einde van de wandeling en we hopen dat je er van hebt genoten!

Vrije wandeltochten aangeboden door de Brugsche Globetrotters

Brugge, een parel van een binnenstad

Een gids en lid van de Brugsche Globetrotters heeft voor ons enkele wandelingen uitgestippeld. De eerste wandeling start op de Burg. Een stadsplan kan een hulp zijn, maar op diverse locaties zijn grote stadsplannen geplaatst, die de wandelaar wegwijs maken

Het stille Brugge

De tweede wandeltocht die onze gids en lid van de Brugsche globetrotters voor ons heeft uitgewerkt is genoemd ‘Het stille Brugge’. Een stadsplan kan eventueel een hulp zijn, maar op diverse locaties zijn grote stadsplannen geplaatst, die de wandelaar wegwijs maken.

De brugse vesten

De derde wandeltocht die onze gids en lid van de Brugsche globetrotters voor ons heeft uitgewerkt is genoemd ‘De Brugse vesten’. Een stadsplan kan eventueel een hulp zijn, maar op diverse locaties zijn grote stadsplannen geplaatst, die de wandelaar wegwijs maken.

Reienwandeling

Zoals vele wandelclubs, bieden wij ook een vrije (corona) wandeling aan, aangezien er geen georganiseerde wandeltochten meer zijn. Jammer genoeg mogen we deze niet uitpijlen, maar we kunnen dit oplossen via een routebeschrijving, een kaartje en een verwijzing naar een gps-bestand

Wintergloed 4,5 KM

Ter vervanging van de geannuleerde wandeling ‘Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer’ bieden we twee niet bepijlde permanente wandelingen aan doorheen de Brugse binnenstad. De basis lus is 4,5 km met uitbreiding tot 8 km. Beide wandelingen volgen het voorbije Wintergloedparcours.

Maar uiteraard zijn deze wandelingen ook zonder Wintergloed de moeite waard, want de Brugse binnenstad blijft – met of zonder corona – Unesco-Werelderfgoed.

Wintergloed 8 KM

Ter vervanging van de geannuleerde wandeling ‘Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer’ bieden we twee niet bepijlde permanente wandelingen aan doorheen de Brugse binnenstad. De basis lus is 4,5 km met uitbreiding tot 8 km. Beide wandelingen volgen het voorbije Wintergloedparcours.

Maar uiteraard zijn deze wandelingen ook zonder Wintergloed de moeite waard, want de Brugse binnenstad blijft – met of zonder corona – Unesco-Werelderfgoed.

Pin It on Pinterest