Meerdaagse wandelvakantie naar Slovakije

VOOR DEZE WANDELREIS ZIJN DE INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

In 2018 staat een meerdaagse vliegtuigreis naar Slovakije op het programma. Meer specifiek gaan we naar Malatiny in de Liptov regio (één van de mooiste regio’s van Slovakije).

 • Reisduur: 8 dagen (van zondag 24 juni 2018 tot en met zondag 1 juli 2018)
 • Formule: verblijf van 7 nachten in een hotel in halfpension ( Hotel Sojka *** www.sojka.eu )
 • Programma:

o    Dag 1: Vertrek – Zaventem – Wenen – Bratislava – Malatiny  Transfer naar Zaventem voor onze vlucht naar Wenen. Transfer naar Bratislava. We maken tijd voor een kort bezoek aan deze hoofdstad. Vervolgens rijden we richting Sojka resort waar we ’s avonds toekomen. We worden ontvangen door de Vlaamse eigenaar Gerdi met een welkomstdrink. Avondmaal en overnachting.

o    Dag 2: Malatiny – Lage Tatra – Malatiny  Ontbijt. Vandaag trekken we naar de voet van de Lage Tatra met als eindpunt een naburig dorpje. Daar bezoeken we de lokale vroeg-gotische kerk en beklimmen we de toren. De rustige wandelaars doen een wandeling in Malatiny en dan via de korte weg naar het buurdorpje Partizanska Lupca waar iedereen bijeen komt op een terrasje. Terug naar ons verblijfshotel voor onze avondmaal en overnachting.

o    Dag 3: Malatiny – Vlkolinec – Malatiny  Na een heerlijk ontbijtbuffet starten we onze wandeling vanuit de stad Ruzomberok naar het door UNESCO beschermde dorpje Vlkolinec, gelegen in een prachtig natuurdecor. Hier nemen we onze picknick waar ons een leuke verrassing te wachten staat.  Via volkstuintjes terug naar ons beginpunt. De niet-wandelaars bezoeken de stad Ruzomberok en worden afgezet in het UNESCO dorpje Vlkolinec. Terug naar Sojka resort voor het avondmaal en overnachting.

o    Dag 4: Canyonwandeling  Vandaag maken we een prachtige wandeling doorheen een zeer gevarieerd landschap: via een canyon, bergweiden en watermolens wandelen we doorheen een prachtig beukenbos. We sluiten deze schitterende tocht af in een minibrouwerij.  De mindere wandelaars wandelen van het eindpunt naar de watermolen. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.

o    Dag 5: Malatiny – Oravsky Podzamok – Zuberec – Malatiny  Na ons ontbijtbuffet rijden we naar het dorpje Oravsky Podzåmok waar we de machtige burcht van Orava zullen bezoeken. Volgens velen is dit één van de mooiste burchten van het land, die als één vinger loodrecht boven de vlakte uitsteekt. Vervolgens maken we een vlottentocht op de Orava-rivier. Na de lunch rijden we naar het dorpje Zuberec waar we het openluchtmuseum bezoeken. Beeld je in hoe de mensen leefden en woonden een paar honderd jaar terug, en dat in een indrukwekkend natuurlijk kader. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

o    Dag 6: Malatiny – Lage Tatra – Malatiny  Ontbijt. Vandaag nemen we de kabelbaan naar de toppen van de lage Tatrabergen. Daar maken we een heerlijke wandeling op het dak van Slovakije. Terug naar Sojka resort voor ons avondmaal, maar deze keer wel als een echte folklore-avond met lokale muziek en zang. Overnachting.

o    Dag 7: Malatiny – Hoge Tatra – Malatiny  Ontbijtbuffet. Vandaag een wandeling in de ongerepte ruwheid van de Hoge Tatra. We gaan met een tandrad tot bij het gletsjermeer Strbske pleso. Vandaar naar het bergmeer Popradske pleso en terug via het “symbolisch kerkhof”.  De niet wandelaars genieten van het gletsjermeer, doen een tochtje met de roeiboot of met de paardenkoets. Avondmaal en overnachting in Sojka resort.

o    Dag 8: Malatiny – Wenen – Zaventem  Na ons ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan en verlaten Slovakije na een aangename kennismaking met deze onbekende bestemming. Terugvlucht naar Zaventem.

o    Per wandeldag worden er 2 wandelprogramma’s aangeboden (1 programma voor de gevorderde wandelaars en 1 programma voor de minder sportieve wandelaars).

o    De dagprogramma’s worden dag per dag geëvalueerd en kunnen nog gewijzigd worden ingevolge lokale onvoorziene omstandigheden zoals de weersvooruitzichten, de staat van bepaalde wandelwegen, …

DEELNAMEPRIJS : 940 euro per persoon in tweepersoonskamer (kan nog verlagen in functie van aantal deelnemers)

In deze prijs zijn begrepen:

 • Bustransfers van en naar Zaventem vanuit vertrekpunt Sint-Andries (Magdalenaparking)
 • Vluchten Brussel – Wenen – Brussel met Brussels Airlines
 • Lokale bustransfers in een comfortabele touringcar
 • Nederlandstalige begeleiding tijdens de wandelingen in Slovakije
 • Verblijf in hotel (7 nachten) op basis van halfpension (ontbijtbuffet, driegangen avondmaal in buffetvorm met keuze uit Slovaaks, internationaal of vegetarisch menu) ; moderne kamers met alle comfort ; op verzoek kunnen zelfs 3-persoonskamers aangevraagd worden
 • Lunchpakket vanaf dag 2 t/m dag 7
 • Alle inkomgelden voor diverse bezoeken en activiteiten
 • Vrij gebruik van binnenzwembad, wellness en internet

Niet inbegrepen zijn:

 • Supplement 1 persoonskamer: + 140 euro
 • Middagmalen en dranken tijdens de heenreis (dag 1) en de terugreis (dag 8)
 • Dranken bij de maaltijden
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: + 55 euro (indien men hiervoor een goede eigen verzekering heeft, dan is men niet verplicht hierop in te tekenen)
 • Vrijblijvende fooien voor chauffeurs en gidsen
 • Persoonlijke uitgaven

Geïnteresseerden worden gevraagd om een voorschot van ongeveer 10% (zijnde 95 euro per persoon) te betalen, waardoor deelname aan de wandelreis definitief verzekerd is.

Alle betalingen dienen te gebeuren op rekeningnummer BE49 6528 2706 9471 (BIC: HBKABE22) op naam van Brugsche Globetrotters vzw, Canadezenstraat 96, 8380 Lissewege met de mededeling “Voorschot wandelreis 2018”.

In een latere fase wordt een gedetailleerd programma van deze meerdaagse opgemaakt. Dit wordt dan zo vlug mogelijk aan alle ingeschrevenen bezorgd. Ook wordt aan iedereen een betalingsplan voor het saldo medegedeeld. 

Alle verdere informatie is verkrijgbaar bij Luc Vermeersch, te bereiken via GSM 0478 / 91 14 40 (na 18.00 uur) of via e-mail luc@brugsche-globetrotters.be

The event is finished.

Datum

24 jun 2018 - 01 jul 2018
Reeds voorbij!

Tijd

Volledige dag
Categorie
Brugsche Globetrotters

Organisator

Brugsche Globetrotters
Website
https://www.brugsche-globetrotters.be/

Pin It on Pinterest