Busreis naar Engeland (groepswandeling rond Dover)

DEZE BUSREIS IS VOLZET

HIERDOOR ZIJN DE (VOOR)INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

 

Op zaterdag 18 mei 2019 gaan wij terug naar Engeland om er deel te nemen aan een nieuwe groepswandeling onder leiding van ons lid Jan Berkers. De verplaatsing gebeurt per bus met opstapplaats Carpoolparking (aan de Okay winkel), Gistelsteenweg 216, Jabbeke. Vandaar gaat het naar Calais en via de ferry naar Dover.

Dit jaar is het een cirkelvormige wandeling: start- en eindpunt zijn immers in Dover. Dover Castle troont hoog boven het havenstadje. De wandeling gaat dan ook de richting van het kasteel uit. Dus dan weet je het al! Je krijgt onmiddellijk een klimpartij onder de voeten. Gelukkig zijn het goed begaanbare paden. Je blijft onder het kasteel en stapt naar het natuurgebied van de White Cliffs of Dover. Hierboven heb je een prachtig uitzicht over de ferryhaven en zie je Frankrijk duidelijk liggen (bij mooi weer natuurlijk). Je blijft op de cliffs stappen en verlaat niet de wandelpaden anders ben je misschien veel te snel terug beneden.
Zo kom je aan in St. Margaret’s at Cliffe. Je bemerkt de villa’s die tegen de krijtrotsen gebouwd zijn. Je daalt nu af naar St. Margaret’s Bay. Dit is een kleine badplaats met kiezelstrand, waar ook de kanaalzwemmers richting Frankrijk starten. Op het einde van het strand, onderaan de krijtrotsen, staat een villa waar Ian Fleming, de schrijver van James Bond, een tijdlang gewoond heeft. Het kleine strand verplicht je om via een zigzaggend pad terug naar boven te gaan richting het monument van Dover Patrol (herdenking WOII). Je kijkt nog eventjes naar de zee, zwaait naar Frankrijk en je wandelt het binnenland binnen. Het landschap golft traag op en neer. Je stapt het dorpje Ringwould binnen met zijn pub “The five bells”. Ongeveer 12km zitten erop. Hier staat de bus je op te wachten, als je het meer dan genoeg vindt, om je naar shoppingstad Canterbury te brengen.

Ben je een die-hard dan wandel je verder door de countryside. Eventjes verder zie je de windmolen van Ripple. Het dorpje ligt vlakbij met zijn “Plough Inn”. Het volgende dorpje of gehucht is Sutton. Het immer glooiende landschap brengt je langzamerhand terug naar Dover. Je maakt een ommetje om veilig de snelweg Dover-Canterbury over te steken en dan stap je tamelijk snel naar beneden. Eventjes stil zijn wanneer je door het kerkhof van Dover wandelt. Je bent er bijna en ongeveer 24,5km op je stappenteller. Nu hoop je natuurlijk dat de bus je staat op te wachten samen met de shoppers van Canterbury. Met dank aan Jan Berkers voor deze tekst.

Verdere details aangaande de wandeling alsook de dagplanning worden later bekend gemaakt aan de ingeschrevenen via een afzonderlijk schrijven.

The event is finished.

Datum

18 mei 2019
Reeds voorbij!

Tijd

05:15 - 22:00

Locatie

Carpoolparking Jabbeke
Gistelsteenweg 216
Categorie
Brugsche Globetrotters

Organisator

Brugsche Globetrotters
Website
https://www.brugsche-globetrotters.be/

Pin It on Pinterest