Busreis naar Diest (provincie Vlaams-Brabant) op 15 oktober 2023

Op zondag 15 oktober 2023 gaan wij met de bus naar Diest (provincie Vlaams-Brabant) om er deel te nemen aan de “26ste Oranjetocht” ingericht door “Wandelclub VOS Schaffen”. Wij vertrekken om 7:00 uur STIPT aan het Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, Sint-Andries. Terugkomst in Sint-Andries wordt rond 18.30 uur verwacht.

In Diest (ongeveer 2 1/4 uur rijden) kan men 5, 9, 13, 22 of 31km wandelen binnen het aanwezige tijdsbestek.

De organiserende wandelclub heeft ons een parcoursbeschrijving bezorgd (zie onderstaande tekst) © Website VOS Schaffen        

5 km
We starten en kruisen de Citadellaan en lopen langs de brandweerkazerne, door tot aan de Turnhoutsebaan. Zo langs het vernieuwde stationsplein en via het Weerstandsplein en Ezelsdijk komen we in het Begijnhof, langs de Begijnenstraat en Koning Albertstraat doorkruisen wij het centrum. Door het mooie Cerkelpark de Demerstraat en Sint Jacobsplein komen we terug aan de aankomst.

9 km
De 9 kilometer is ook het eerste gedeelte van de 30 kilometer.  We lopen langs de brandweerkazerne, over de Demerbrug rechts af zo naar de Citadellaan. Na een mooie klim naar de Keiberg, langs de Kruisstraat en Librechtsveld lopen we langs de achterzijde van het vliegveld. Aan het station vervoegen we de 5 km die we ook snel achterlaten. Hier gaan we naar de wallen en verder naar de controle van het Begijnhof.  Vanaf hier lopen we samen verder met de 5 kilometer tot aan de aankomst.

13 km
We starten door de Boudewijnsvest en Kanonsbaan,  door de Paracommando’s in opleiding, vervloekt om de dagelijkse ochtend loop. We lopen via het Citadelbos met monumentale beuken, de Hortensiastraat en de Fabiolalaan en maken dan gebruik van een mooie groene knooppuntenweg.  Zo komen we in de controle van Webbekom, tijd om een verfrissing. Na de rust lopen we door de Badstraat, de achterzijde van het Provinciaal domein Halve maan, langs de Leopoldvest door het Warandepark met prachtige bomen en in het centrum van Diest vervoegen we 5 en 9 km, om via het Cerkelpark ons richting aankomst te begeven.

22 km
We maken een lus vanuit Webbekom via de Webbekomstraat over de dijk van het wateropvang bekken. Met zijn zware pompen en sluizen gaan ze bij overstromingen de watermassa te lijf. We lopen door het Webbekomsbroek, een groot natuurreservaat en paradijs voor watervogels, waar er al enkele jaren een ooievaars koppel enkele jongen groot brengen. Door de veldwegen lopen we door het Rotbroek, de Eksterhoekstraat, dan volgt er een lusje langs Sint Jansberg, een zeer mooi park langs een vogelkijkwand. Van hieruit kunnen we rustig de vogels volgen in hun drukke bezigheden. Over de dijk van het overstroomgebied lopen we langs een grote visvijver om zo terug in Webbekom te komen

Afstanden : 5 km – 9 km – 13 km.

22 km = 13 km + lus Webbekom (9 km)

31 km = 9 km + 13 km + lus Webbekom (9 km)

Deelname aan deze busreis kost: € 16,00 voor leden en € 18,00 voor niet-leden

De betaling dient te gebeuren vóór 1 oktober 2023 op rekeningnummer BE49 6528 2706 9471 (BIC: BBRUBEBB) op naam van Brugsche Globetrotters vzw, Canadezenstraat 96, 8380 Lissewege met vermelding van uw naam en ‘Busreis 15 oktober 2023’. Bij annulering van deze busreis door de deelnemer, wordt de helft van het inschrijvingsbedrag terugbetaald, ongeacht de annuleringstermijn.

The event is finished.

Datum

15 okt 2023
Reeds voorbij!

Tijd

07:00 - 18:30

Status

Gepland

Locatie

Parking Sint-Lodewijkscollege
Magdalenastraat 30, Sint-Andries
Categorie
Brugsche Globetrotters

Organisator

Brugsche Globetrotters
Website
https://www.brugsche-globetrotters.be/

Pin It on Pinterest