Busreis naar Beverlo (provincie Limburg) op 21 juli 2023

Op vrijdag 21 juli 2023 (Nationale Feestdag) gaan wij met de bus naar Beverlo (provincie Limburg) om er deel te nemen aan de “Lus van het Zwarte Goud” ingericht door wandelclub “De Mijnlamp Beringen-Mijn vzw”. Wij vertrekken om 7:00 uur STIPT aan het Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, Sint-Andries. Terugkomst in Sint-Andries wordt rond 18.30 uur verwacht.

In Beverlo (ongeveer 2 1/4 uur rijden) kan men 4, 7, 12 of 21km wandelen binnen het aanwezige tijdsbestek:

* 4 km : De 4 wandelt richting de St-Lambertuskerk van Beverlo, we komen langs de lagere school de Westakker en passeren ook het jeugdhuis 3960. Terwijl we links langs het kerkhof wandelen steken we de grote baan over naar het industrie terrein van Beverlo om zo terug naar de aankomst te gaan.

* 7 km : De 7 wandelt een tijdje langsheen de spoorlijn Hasselt -Antwerpen. We komen aan bij de voet van de mijnterril en kuieren door de bossen van Genemeer naar de controle bij de voetbalpleinen van Stal. Van daaruit gaan we terug via de vroegere terreinen van Red Star Korspel naar de aankomst.

* 12 km : De 12 vertrekt richting Beringen-Mijn. We passeren de Italiaanse barak ACLI, wandelen door de tuinwijk cité van de mijn, komen langs de vroegere school Regina Mundi , het melkhuisje waar de mijnwerkers melk konden afhalen, de Fatih moskee met 2 minaretten en komen zo aan op de Mijnsite. We wandelen langs de gerestaureerde mijngebouwen, koeltorens , schachtblok (lift) richting TODI , één van de grootste indoor duikcentra van Europa waar je gratis naar meer dan 4000 vissen kan kijken en met wat geluk ook duikers ziet. We laten de avonturenberg rechts liggen en beginnen aan de beklimming van de mijnterril met een prachtig zicht over de Limburgse bossen. Door de bossen van Genemeer komen we bij de controle. Op weg naar de aankomst komen we nog langs de pleinen van Red Star Korspel en lopen we even langs de kronkelende waterstraatbeek en het spoor.

* 21 km : Bij de 21 volgen we de 12 km tot de controle. Van daaruit maken we een lus van 8 km via de vossenberg tot aan het militair domein en de hemelbrug. Evenwijdig met de vallei van de zwarte beek wandelen we terug naar de controle. Verder volgen we terug de 12 naar de aankomst.

Voor de deelnemers van de korte afstanden (4-7km) is een busbezoekje voorzien aan de ‘be-MINE’ in Beringen-Mijn (ongeveer 5 minuten rijden vanaf de startzaal).
De ‘be MINE’ ademt het mijnverleden uit. Het is een gerenoveerde koolmijnsite waar oude mijngebouwen gerestaureerd worden. Een kleine wandeling op deze site doet je meteen in het mijnverleden duiken.
De terrils kunnen beklommen worden, maar dit vergt wat inspanning. De inspanning wordt wel beloond met een prachtig uitzicht over Beringen.
Een bezoekje aan het duikcentrum TODI is ook de moeite waard. Je kan er genieten van de wondere onderwereld.
Kortom: de ‘be-MINE’ moet je gezien hebben als je in Beringen bent. De ideale plek om foto’s te nemen en te genieten van alles wat het mijnverleden je te bieden heeft.

Deelname aan deze busreis kost: € 16,00 voor leden en € 18,00 voor niet-leden

De betaling dient te gebeuren vóór 7 juli 2023 op rekeningnummer BE49 6528 2706 9471 (BIC: BBRUBEBB) op naam van Brugsche Globetrotters vzw, Canadezenstraat 96, 8380 Lissewege met vermelding van uw naam en ‘Busreis 21 juli 2023’. Bij annulering van deze busreis door de deelnemer, wordt de helft van het inschrijvingsbedrag terugbetaald, ongeacht de annuleringstermijn.

The event is finished.

Datum

21 jul 2023
Reeds voorbij!

Tijd

07:00 - 18:30

Status

Hoogtepunt

Locatie

Parking Sint-Lodewijkscollege
Magdalenastraat 30, Sint-Andries
Categorie
Brugsche Globetrotters

Organisator

Brugsche Globetrotters
Website
https://www.brugsche-globetrotters.be/

Pin It on Pinterest