Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer

Door het centrum in kerstsfeer, langs steegjes, kerstmarkten en kerstverlichting, IJssculptuurfestival.

In de startzaal: warme maaltijd, muzikale animatie en bezoek van de Kerstman.

Om het uur verloting van 1 fles Brugse Zot onder de deelnemers.

Startplaats: Refter KTA, Rijselstraat 5, 8200 Sint-Michiels

Parkeren:
Binnen het domein van het KTA zijn een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen. Gelieve hiervoor de instructies van de parkeerwachters te volgen.
Op 16 februari 2017 is in Brugge een nieuw parkeerplan in werking getreden – zie ook www.brugge.be/parkeren.
Hierbij is de volledige Brugse binnenstad een betalende zone geworden en is het bovengronds parkeren er beperkt in tijd.
In de omliggende straten rond de startplaats is het ‘Blauwe zone’, d.w.z. met blauwe parkeerschijf max. 2 of 4 uur parkeren (tussen 9.00 uur en 18.00 uur).
In de buurt zijn er eveneens enkele gratis “park & ride” parkings (o.a. P&R Vives en P&R Steenbrugge), waar automobilisten hun traject kunnen verder zetten met het openbaar vervoer (tussen 12.30 uur en 19.00 uur rijden er zelfs gratis bussen van en naar het centrum).
Ook voordelig zijn de betaalparkings aan beide zijden van het Station (op ongeveer 500 meter van de startplaats) en de ondergrondse publieke betaalparkings in de buurt van het centrum. Het meest interessant is de parking Centrum Station (Interparking), met een dagtarief van € 3,50 voor een ganse dag ongestoord parkeren.

Openbaar vervoer: Op 500 meter van Station Brugge (volg de wandeltochtpijlen vanaf de achterkant van het Station)

Starturen: 9:00 – 17:00 uur (aankomst vóór 19:00 uur – gewijzigd t.o.v. Walking in Belgium 2018)

Afstanden: 6-11-15-20 km

Inschrijvingsprijs: € 1,50 (€ 1,10 voor leden van wandelfederatie, op vertoon van lidkaart) ; gratis voor federatieleden jonger dan 12 jaar

Hoogtepunten / bezienswaardigheden parcours:

Onze wandeltocht ‘Brugge Binnenste Buiten’ wordt ook de ‘Kerstwandeling’ genoemd en dat spreekt voor zich want aan het begin van de Kerstvakantie staat de stad helemaal in het teken van het Kerstfeest.
De hoofdstraten worden opgetuigd met stemmige kerstverlichting en overal klinkt kerstmuziek. Op de Markt vind je tussen de vele kraampjes van de kerstmarkt een drukbevolkte ijspiste en op het Simon Stevinplein hebben we nog een leuke kerstmarkt.
Op het Stationsplein prijkt zoals ieder jaar de grote tent met de ijssculpturen. 40 artiesten uit de hele wereld creëren een wondere wereld in ijs (waarbij 3000 ijsblokken worden aangewend). 100 videoprojecties zullen het panorama van 60 ijssculpturen verlichten, op een hoogte van minstens 4 meter, en dit voor het plezier van alle bezoekers. Ontdek een magische show ondersteund door 3D-projecties, tijdens een grandioze ijskoude productie. Alle verder info is te vinden op www.ijs.be.
Maar uiteraard wordt er eerst gewandeld – de ijssculpturen komen namelijk helemaal op het laatst van de parcoursen. Er is keuze uit 4 mogelijke wandelafstanden: 6km – 11km – 15km – 20km. We beginnen rustig door de stille zijstraten van de stad, maar uiteindelijk bezoeken alle parcoursen één of twee kerstmarkten en maken gebruik van de versierde winkelstraten. Intussen kan iedereen ook genieten van de vele mooie historische gebouwen die Brugge rijk is. De titel van ‘Unesco – Werelderfgoed’ krijg je niet zomaar!
Je kan tussendoor op adem komen en de inwendige mens versterken in de goed voorziene rustposten waar o.a. broodjes, koffie, warme soep, softdrinks en Brugse Zot volop aanwezig zijn.
In de startplaats is er de mogelijkheid voor een warme maaltijd (friet met stoverij en gemengde sla): reservatie aan het begin van de wandeling is aan te raden. Tevens is er muzikale animatie en ook de Kerstman komt op bezoek.
Laat je verleiden om deel te nemen aan één van de mooie wandelingen van onze Brugse Binnenste Buitentocht in de meest sfeervolle stad van Vlaanderen!!!

Afstandentabel (alle afstanden zijn geschikt voor rol- en kinderwagens):

Start tot: 17:00 16:15 15:15 14:00
6 Km 11 Km 15 Km 20 Km
Sint-Leo 4,5 4,5 4,5
Kalvarieberg 10,1
Sint-Leo 8,9 13,8
Tabigha 3,2 7,2 11,6 16,5
Reële afstand 6,6 10,6 15,0 19,9

Info: Brugsche Globetrotters vzw, GSM 0478/91.14.40, E-mail luc@brugsche-globetrotters.be

The event is finished.

Datum

22 dec 2018
Reeds voorbij!

Tijd

09:00 - 19:00

Locatie

Refter KTA Brugge
Rijselstraat 5
Categorie
Brugsche Globetrotters

Organisator

Brugsche Globetrotters
Website
https://www.brugsche-globetrotters.be/

Pin It on Pinterest