Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer – 23 december 2023

Onze wandeltocht ‘Brugge Binnenste Buiten’ wordt ook de ‘Kerstwandeling’ genoemd en dat spreekt voor zich want aan het begin van de Kerstvakantie staat de stad helemaal in het teken van het Kerstfeest.

De hoofdstraten worden opgetuigd  met stemmige kerstverlichting en overal klinkt kerstmuziek. Zowel op de Markt als op het Simon Stevinplein vind je een kerstmarkt. De ijspiste ligt op het Minnewater, voorwaar de mooiste ijspiste van gans Vlaanderen.

Een uitdaging wordt zeker Wintergloed. Langs een heel afwisselend parcours door de oude binnenstad vind je tal van lichtsculpturen waar je mond van open valt. Het vernieuwde ‘Wintergloedparcours’ is integraal opgenomen in de parcours van 8, 12, 15 en 20 km (via de blauwe lichtjes van Wintergoed). Alle info is te lezen op via de volgende weblink: Wintergloed

Al voor het 5de jaar op rij laat het Stadsbestuur Brugge schitteren tijdens Wintergloed met een prachtig lichtparcours. De nieuwe lichtbelevingswandeling ‘Aurora’ geïnspireerd op het Noorderlicht is een warme winterwandeling van 2.5km langs 10 unieke lichtinstallaties. Het parcours loopt langs verborgen maar verrassende plekken in de stad. Verbonden met een blauwe gloed word je bij elke installatie ondergedompeld in een andere wereld en beleef je een moment van ontroering en verwondering © Tekst Stad Brugge

We beginnen rustig door de stille zijstraten van de stad, maar uiteindelijk bezoeken alle parcoursen één of twee kerstmarkten en maken gebruik van de versierde winkelstraten. Intussen  kan iedereen ook genieten van de vele mooie historische gebouwen die Brugge rijk is. De titel van ‘Unesco – Werelderfgoed’ krijg je niet zomaar!

Je kan tussendoor op adem komen en de inwendige mens versterken in de goed voorziene rustposten waar broodjes, drooggebak, koffie, thee, warme choco, soep, softdrinks en ons eigen Jubileumbier volop aanwezig zijn. En dit alles aan democratische prijzen! Trouwens de belangrijkste rustpost waar alle afstanden passeren zit in het Belfort, een middeleeuws gebouw.

Alle afstanden gaan eveneens langs de Warmste Week op ’t Zand.

Laat je verleiden om deel te nemen aan één van de mooie wandelingen van onze Brugse Binnenste Buitentocht in de meest sfeervolle stad van Vlaanderen!!!

2de tocht 4 Kunststeden. Na deelname aan ten minste drie van de vier tochten, ontvangt men een warme muts.

Tocht telt mee voor de spaarkaart van de Brugsche Globetrotters.

Gratis attentie voor iedere deelnemer.

Buiten is een mobiele frituur aanwezig.

Muzikale animatie in de startzaal.

Startplaats: Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 Sint-Andries (Brugge)

Bereikbaarheid:

Wegens de grote eindejaarsdrukte (Wintergloed, Kerstmarkten, Eindejaarsshopping en Warmste Week) raadt Stad Brugge af om met de auto naar de historische binnenstad af te zakken, en bij voorkeur te parkeren op de randparkings en gebruik te maken van de bussen die gratis zijn tijdens de shoppingdagen.

Alle info over de bereikbaarheid van Brugge en het parkeren tijdens de eindejaarsperiode is te lezen via de volgende link: Bereikbaarheid Brugge

Parkeren:

Gratis randparking ‘Magdalenastraat’ (198 plaatsen) in de nabijheid van de startplaats.
Gratis ‘park & ride’ parkings (en met gratis openbaar vervoer naar het Station, van waaruit het nog een goede 500 meter te voet is naar de startplaats).
Betaalparkings aan beide zijden van het Station (op 500 meter van de startplaats).
Blauwe zone in de omliggende straten rond de startplaats, d.w.z. beperkt gratis parkeren met blauwe parkeerschijf (elke dag tussen 9.00 uur en 18.00 uur voor max. 4 uur).

Openbaar vervoer: Station Brugge (uitgang Sint-Michiels) op 500 meter van de startplaats (volg wandeltochtpijlen vanaf de achterkant van het station)

Starturen: 9:00 – 17:00 uur (aankomst vóór 20:00 uur)

Afstanden: 4-6-8-12-15-20 km (alle afstanden toegankelijk voor kinderwagens ; 4 km en 6 km toegankelijk voor rolwagens)

Inschrijvingsprijs: € 3,00 (€ 1,50 voor leden van wandelfederatie, op vertoon van lidkaart) ; gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar (inschrijving wel verplicht) ; gratis voor leden Brugsche Globetrotters (inschrijving wel verplicht)

Afstandentabel: 

Start tot:  17:00 17:00 17:00 16:00 15:00 14:00
4 Km 6 Km 8 Km 12 Km 15 Km 20 Km
Halletoren 2,0 2,0 2,0 4,5 4,5 4,5
Sint-Leo 8,5 8,5
Sint-Leo 13,0
Halletoren 5,5 8,0 11,5 16,0
Werkelijke Afstand 4,4 6,3 7,9 12,3 15,8 20,3

 

Info: Brugsche Globetrotters vzw, GSM 0478/91.14.40, E-mail luc@brugsche-globetrotters.be

The event is finished.

Datum

23 dec 2023
Reeds voorbij!

Tijd

09:00 - 20:00

Status

Hoogtepunt

Locatie

Sint-Lodewijkscollege
Magdalenastraat 30, Sint-Andries
Categorie
Brugsche Globetrotters

Organisator

Brugsche Globetrotters
Website
https://www.brugsche-globetrotters.be/

Pin It on Pinterest