21ste Kroenkel door autoloze zondag

Traditiegetrouw gaat de Kroenkel door op de 3de zondag van september.
Het is nu al de 21ste keer dat deze happening in samenwerking met de cultuur- , sport- en groendienst van Stad Brugge en de Brugsche Globetrotters, doorgaat.
Naast tal van animaties die door de stad Brugge worden aangeboden, kunnen de wandelaars deelnemen aan een 6 , 11, 15, 18, 21, of 25 km wandeling.
De plaats van het gebeuren voor de wandelaars is een tent op ’t Zand in Brugge.
Het inschrijvingsgeld is €2,00 voor niet-leden en €1,50 voor leden.

Met een startplaats op enkele honderden meters van het station van Brugge of met de gratis bus tot ’t Zand, is dit een gedroomde uitstap om eens te genieten van het wandelgebeuren en om de wandelsport te leren kennen. Anderzijds hebben we het familiale karakter en de integratie met het autoloze gebeuren in de binnenstad verstrekt. Afhankelijk van de gekozen parcours zal men meer in het centrum, dan wel in Sint-Andries blijven. Personen die met de wagen komen plaatsen deze best op de randparkings van Brugge en nemen de gratis bus naar ’t Zand. Vroege vogels raden we de parking aan de Magdalenastraat aan.

Meer info?

Er kan gekozen worden tussen 6 afstanden : 6 km, 11 km, 15 km, 18 km, 21 km en 25 km. Een grote tent op het Zand is de startplaats voor de wandeltocht. De 6 km is langs het groen rond de startplaats met verder het Graaf Visartpark. Daarbij komt een stukje centrum Brugge met o.a. het Pastoor Vanhaecke plantsoen en het Prof. Sebrechtspark. De 11 km gaat richting Sint-Andries met o.a. De Koude Keuken (bos). Verder wordt het parcours van de 6 km afgewandeld. Voor de 15 km komt er bij de wandeling van de 11 km nog een uitstapje naar het Waggelwaterbos bij. Opteer je liever voor de 18 km, dan gaat het richting Lappersfortbos, dan richting Sint-Michiels met o.a. De Rode Poort (park), Tillegembos, Coppietersbos, verder richting Sint-Andries om de route van de 11 km te volgen. De 21 km is de wandeling van de 18 km met nog een lusje naar het Waggelwaterbos. En om af te sluiten krijgen de wandelaars die opteren voor de 25 km, de wandeling van 21 km voorgeschoteld samen met een lus langs groen en water richting Minnewater in het centrum van Brugge. Dit is een wandeling waarbij bossen, parken en water van Brugge, Sint-Andries en Sint-Michiels worden aangedaan. Het zal duidelijk worden dat Brugge veel groen op zijn grondgebied bezit. Al de afstanden zijn zeer toegankelijk voor iedereen. Voor rolwagens zijn het Lapperfortbos en Waggelwaterbos moeilijker bereikbaar. Op het parcours van de wandeling door het centrum is er op diverse plaatsen animatie voorzien door Stad Brugge naar aanleiding van de autoloze zondag.

The event is finished.

Datum

18 sep 2016
Reeds voorbij!

Tijd

08:00 - 18:00

Locatie

't Zand Brugge
't Zand
Categorie

Pin It on Pinterest