1e Herdenkingstocht Eric Schreel – 31 mei 2022

Wandeling door de groene omgeving van Assebroek en Ver-Assebroek: Gemene- en Loweiden, Steenbrugse Bosjes, natuurgebied Gemene Weidebeek, Domein Ryckevelde en Lappersfortbos.

Tocht telt mee voor de spaarkaart.

Startplaats: Daverlo, Dries 2, 8310 Assebroek

Parking: ruime parking in de buurt

Openbaar vervoer: Vanaf Station Brugge: Buslijn 2 naar Assebroek (Sint-Lucas), halte Daverlopark op 100 meter van de startplaats

Starturen: 8:00 – 15:00 uur (aankomst vóór 18:00 uur)

Afstanden:

* Kleine lus ‘Steenbrugge’ (4 km en toegankelijk voor rol- en kinderwagens)

* Grote lus ‘Steenbrugge’ (7 km)

* Lus ‘De Meersen’ (14 km).

Lussen kunnen gecombineerd worden tot langere afstanden.

Inschrijvingsprijs: € 3,00 (€ 1,50 voor leden van wandelfederatie, op vertoon van lidkaart) ; gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar (inschrijving wel verplicht) ; gratis voor leden Brugsche Globetrotters (inschrijving wel verplicht)

Parcoursbeschrijving

We starten met een parcours van 4 km dat helemaal rolstoelvriendelijk is en rustig door Assebroek flaneert.

De 7 km volgt een stukje dit parcours maar heeft toch wel wat meer te bieden. We passeren de Centrale Begraafplaats van Assebroek dat je zeker eens moet bezoeken, er liggen een aantal bekende personen zoals de dichter Guido Gezelle begraven. Dan passeren we de vroegere ingangspoort van de ‘Brugeoise et Nivelles’, een belangrijke fabrikant van spoorwegmaterieel en staalconstructies die nu nog altijd moderne treinen maakt onder de naam Bombardier. Je ziet de fabrieksterreinen vanop de Brugeoise-fiets- en wandelbrug. Dan gaat het langs het kanaal en door het Lappersfortbos. Vervolgens steken we het kanaal over en lopen we een heel stuk langs de Abdijenroute, de vroegere spoorweg naar Eeklo. Als afsluiter wandelen we langs De Bergskens – een groen stukje Assebroek – terug naar Daverlo.

Wie iets meer wil doen kan opteren voor de lus van 14 km. Dit is een compleet aparte lus die zowat alle groene weiden, meersen en bossen van Assebroek bezoekt: de Lobeekweidemeersen, Ryckevelde, de Gemene- en Loweidemeersen… In het vroegere dorp Ver-Assebroek is er gelegenheid voor een rustpauze op het mooie terras van ’t Leenhof. Dan gaat het verder door de Assebroekse Meersen, de Chartreuzemeersen en de Steenbrugse bosjes. Via het St.-Trudoledeken – een beek die ontspringt op de Oedelemberg – en de Centrale Begraafplaats keren we terug naar Daverlo.

Wie al dit moois wil zien kan uiteraard de lussen van 7 en 14 km aaneenrijgen en heeft dan een compleet parcours van 21 km.

Afstandentabel: Kleine lus ‘Steenbrugge’ toegankelijk voor rol- en kinderwagens

Lus ‘Steenbrugge’ (klein) Lus ‘Steenbrugge’ (groot) Lus ‘De Meersen’
Start tot:  15:00 15:00 15:00
4 Km 7 Km 14 Km
’t Leenhof 7,0
Werkelijke Afstand 4,0 7,6 13,7

 

Info: Brugsche Globetrotters vzw, GSM 0478/91.14.40, E-mail luc@brugsche-globetrotters.be

The event is finished.

Datum

31 mei 2022
Reeds voorbij!

Tijd

08:00 - 18:00

Status

Gepland

Locatie

Daverlo
Dries 2, Assebroek
Categorie
Brugsche Globetrotters

Organisator

Brugsche Globetrotters
Website
https://www.brugsche-globetrotters.be/

Pin It on Pinterest